Her er hemmelighederne til det gode sexliv (VIDENSKABLIGT)

Her er hemmelighederne til det gode sexliv (VIDENSKABLIGT)

SPAR MANGE PENGE

SE HVAD VIDENSKABEN SIGER OM AT OPNÅR ET BEDRE SEXLIV.

Der findes flere forskellige videnskabelige undersøgelser der påviser hvad der forbedre ens sexliv, både som single og for dem i et fast parforhold. Vi har her samlet nogle af de mest veldokumenteret studier med hjælp til at få mere og bedre sex sammen og alene.

Hemmeligheden bag et velfungerende sexliv i længerevarende forhold er troen på, at det kræver hårdt arbejde i stedet for at forvente, at seksuel tilfredsstillelse kommer af sig selv, når man er ‘skabt for hinanden’.

Sådan lyder konklusionen i et nyt studie, hvor forskere har undersøgt, hvordan vores forventninger til sex påvirker vores parforhold. Det skriver utoronto.ca. Vores forventninger er nemlig så stærke, at de kan risikere at ødelægge ellers sunde forhold, fortæller Jessica Maxwell, der er ph.d.-studerende i psykologi ved University of Toronto i Canada, som står bag studiet.

Mennesker, der tror på en seksuel skæbne, bruger deres sexliv som et barometer for, hvor godt det står til med parforholdet, og de tror, at problemer i soveværelset er lig med problemer i parforholdet generelt, siger hun i en pressemeddelelse. Hvorimod mennesker, der tror på, at man kan arbejde for sit sexliv, ikke lader problemerne påvirke deres overordnede tilfredsstillelse med parforholdet.

Ny sex-forskning: Kvinder, som spiser æbler, har et bedre sexliv. At spise af den forbudte frugt kan måske være endnu vildere end, hvad Bibelen fortæller.

SEX I DAG?

Et undersøgelse, som er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Archives of Gynecology and Obstetrics, tyder nemlig på, at kvinder kan få et bedre sexliv ved at spise æbler, skriver The Huffington Post. Forskerne har lavet undersøgelsen på 731 seksuelt aktive og raske kvinder i alderen 18-43 år. Kvinderne blev ifølge Huffington Post inddelt i to grupper alt efter, om de havde et normalt indtag af æbler (1-2 æbler om dagen) eller ikke spiste æbler (0-0,5 æbler om dagen) Herefter skulle kvinderne svare på 19 spørgsmål om deres seksuelle funktion, orgasmer, hvor ofte de havde sex, hvor opstemte de var og lignende.

Ifølge The Huffington Post er det forskernes hypotese, at æblerne kan forbedre kvindernes seksuelle funktion, fordi æbler – ligesom rødvin og chokolade – indeholder polyfenoler og antioxidanter, der kan stimulere blodtilførslen til kønsorganerne og vagina, og dermed hjælpe med ophidselse.

Forskning viser at folk, som dyrker mere ekstrem sex – i form af for eksempel S/M-sex eller underkastelse – er mindre paranoide end andre og har det bedre med deres omgivelser.

Hvis du nyder at blive bundet og domineret, kan det betyde, at du har et mere afslappet forhold til dine omgivelser, og at du derfor har det bedre med dig selv, lyder det fra hollandske forskere. I store dele af verden er BDSM – en fællesbetegnelse, der herhjemme som regel i stedet bliver kaldt sadomasochisme – en psykiatrisk diagnose. Men de, som praktiserer BDSM, har det psykisk set bedre end de fleste, viser ny forskning.

Måske har det noget at gøre med, at det er dem, som har det bedst med sig selv og omgivelserne, som tør eksperimentere? Wismeijer er psykolog. Sammen med sin kollega Marcel van Assen ved Tilburg-universitetet i Holland har han undersøgt BDSM-praktiserendes psykologiske tilstand. Resultaterne er offentliggjort i tidsskriftet Journal of Sexual Medicine.

Sexlivet bliver lykkeligere – når bare kvinderne bliver ældre. Kvinder bliver simpelthen mere tilfredse med alderen, viser en stor, amerikansk undersøgelse.

Ældre kvinder bliver mere og mere lystigeKvinderne oplevede, at følelsesmæssig og fysisk nærhed til partneren kunne være mere vigtigt end at få orgasme,« siger undersøgelsens hovedforfatter Susan Trompeter, klinisk professor ved University of California, i en pressemeddelelse. Ifølge undersøgelsen bliver seksuel aktivitet ikke altid set som nødvendig for seksuel tilfredsstillelse. De, der ikke var seksuelt aktive, opnåede i stedet seksuel tilfredsstillelse gennem berøringer, kærtegn eller anden intimitet udviklet i løbet af et langt forhold, siger Susan Trompeter.

Hun mener, at undersøgelsens resultat kan ændre dem måde, vi betragter ældre kvinders seksualitet. Kun en del af kvindernes seksuelle tilfredsstillelse skyldtes orgasmer. I forbindelse med kvinders seksuelle sundhed bør fokus muligvis være på tilfredshed med sexlivet – frem for at man begrænser fokus til selve den seksuelle aktivitet eller dysfunktion, siger Susan Trompeter fra studiet.

Se flere artikler om at få mere og bedre sex.

porno med danske piger